ହଳଦୀ ର ଉପକାରିତା ଓ ଅପକାର!
ବ୍ୟୁରୋ ରିପୋର୍ଟ :- ଭାରତ ସମେତ ସମସ୍ତ ଦକ୍ଷିଣ ଏସୀୟ ଦେଶର ରୋଷେଇ ଘରେ ହଳଦୀ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ | କିନ୍ତୁ ହଳଦୀ କେବଳ ସ୍ୱାଦ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ କିମ୍ବା ଏହା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିପାରେ ଏବଂ ଆମକୁ କର୍କଟ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ | ଆପଣ ଏହିପରି ହଜାରେରୁ ଅଧିକ ଆର୍ଟିକିଲ୍ ପାଇବେ ଯେଉଁଥିରେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ ହଳଦୀ କିପରି ହୃଦଘାତ, ଅଦୃଶ୍ୟତା ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ମଧୁମେହ, ଉଦାସୀନତା, ଆଲଜାଇମର ଭଳି ଗୁରୁତର ରୋଗ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସବୁକିଛି ଭଲ କରିପାରିବ | ଏହା କର୍କଟ ରୋଗକୁ ମଧ୍ୟ ଭଲ କରିପାରେ |
ହଳଦୀ ଉପରେ ହଜାର ହଜାର ଅଧ୍ୟୟନ କରାଯାଇଛି | ଏଥିରେ ଥିବା ଏକ ଯୌଗିକ ଏହାର ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ପାଇଁ ଦାୟୀ ବୋଲି ବିଶ୍ୱାସ କରାଯାଏ | ଏହା ହେଉଛି- କର୍କୁମିନ୍ | ମୂଷା ଉପରେ କରାଯାଇଥିବା ପରୀକ୍ଷଣରେ ଏହା ଜଣାପଡିଛି ଯେ ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଅନେକ ପ୍ରକାରର କର୍କଟ ରୋଗର ବୃଦ୍ଧିକୁ ରୋକିବାରେ ଅଧିକ ପରିମାଣର କର୍କୁମିନ୍ ସଫଳ ହୋଇଛି | କିନ୍ତୁ ହଳଦୀ ରେ ଦୁଇ-ତିନି ପ୍ରତିଶତ କର୍କୁମିନ୍ ଥାଏ ଏବଂ ଯେତେବେଳେ ଆମେ ଏହାକୁ ଖାଇଥାଉ, ତାହା ଆମ ଶରୀରରେ ସେହି ପରିମାଣରେ ଶୋଷିତ ହୁଏ ନାହିଁ | ତଥାପି, ଖୁବ୍ କମ୍ ଲିଖିତ ଅଧ୍ୟୟନରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି ଯେ ଖାଦ୍ୟରେ ସାଧାରଣ ପରିମାଣର ହଳଦୀ କ’ଣ ହେବା ଉଚିତ୍ |
Comments
Post a Comment
Thank you watching the News, Visit again. Please Share your thoughts with your family and friends. Thank you.